Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2021 00:10 - Вярвате ли в съдбата?
Автор: chuitemoyaglas Категория: Изкуство   
Прочетен: 693 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте! Надявам се, че сте гледали филма, който предложих, а ако не - да видим дали ще успея да привлека вниманието ви. 
В главната роля е Брад Пит и...ами ролята му не е никак лесна. Героя му е див и непредсказуем, но едно е сигурно - държи на семейството и любовта си. Хората, които го обичат най-много умират първи, забелязахте ли? Тъжно, но и много показателно. Защото...не се ли получава така и в действителност? Нараняваме, пренебрегваме и страдаме за или заради хората, които обичаме. И тези рани, тези чувства ни белязват и оформят като личности. Преди време ми казаха, че от най-горчивите спомени черпим най-добър опит, че е хубаво всичко да върви добре и да сме щастливи, но веселената не работи по този начин. И съм сигурна, че вие го знаете.
Именно заради това съчувствам на Сузана. Сгодена за един, привлечена от друг и най-накрая омъжена за друг. Пълен хаос, нали? Прекалено много страст (много подходяща дума е избрана за заглавието междудругото). Прекалено много материал за осмисляне и теми, които са задълбани. 
Сега след като свърших с агитирането :)  ще засегна и една друга много важна според мен тема. Вярвате ли в съдбата?  Или сте на мнението, че всеки контролира живота си? Ако не цялата поне една част?
Хората сме борбени, свободолюбиви същества. Всички по различни начини отстояваме тази свобода и познавам хора, на които не би им харесал факта някой друг или нещо друго да придявава претенции. Но аз вярвам, че има нещо (ако не някой), който дърпа конците, когато трябва.
А може би не?
Неслучайно този въпрос е все така актуален и в наши дни.

P.S. Благодаря за коментарите предишния път. trakieatsadobri, ценен съвет, ще го имам в предвид за напред!


                                                                                                                          РС


Тагове:   вяра,   съдба,   страст,   легенди,   Брад Пит,


Гласувай:
3



1. анонимен - Полигоре, още един рег ли си напр...
02.02.2021 00:20
Полигоре, още един рег ли си направи?
Тоя е петстотния.

цитирай
2. trakietsadobri - Съдбата си е съдба, а личния избор си е личен избор.
02.02.2021 13:51
Разбира се, че съществува някаква форма на Съдба - човек се ражда на конкретно място, в конкретно време и контактува с конкретни хора. От друга страна изборите и последиците от тях, особено в личен аспект, изграждат личността както нищо друго. Значи човек има и Съдба, ала има и Свободна воля. Ясно е защо е така - живота е дар, но това не ни дава оправдание да се скатаваме или да експлоатираме. Способностите не са привилегия, а отговорност.
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930