Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2017 22:22 - Егоизъм или безсилие.Кое мразите повече?
Автор: chuitemoyaglas Категория: Изкуство   
Прочетен: 639 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 12.03.2017 14:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Здравейте!През изминалата седмица се чудех за какво да пиша.
Тази вечер видях с очите си,че всеки от нас носи частица егоизъм вътре в себе си.С действия,думи,разсъждения.Зависи.Всеки ден ние се борим тъмната ни страна да не надделее над добрата.А когато стане се обвиняваме за това и онова и дори леко се намразваме.Но ние не се мразим,че сме егоисти а защото сме безсилнисрешу себе си.А от безсилието по-неприятно чувство няма.Защото това ни прави уязвими.А в този "скован от злоба" свят където любовта,истинското приятелство,добротата и лоялността се срещат тук-там ние трябва да сме постоянно нащрек.Веднъж един човек ми каза"Животът е игра на оцеляване и ние трябва да се научим да играем тази игра." и сега като се замисля е точно така.Не знам кога егоизмът ни помага и кога ни пречи.Не знам кога наранява нас и кога-другите.Не знам нищо за тази част от човека и едва ли някога ще разбера.Може би, ако егоизмът не беше толкова разпространен хората щяха да общуват както по времето на нашите баби и дядовци?И това не знам.И все пак вярвам,че и малкото количество любов и доброта,които са останали ще спечелят и някой ден човек ще отиде при съседа за чаша сол без страха,че той ще му тръшне вратата под носа.Вярвайте и вие!
Е,това е от мене.Нататък сте вие.Може да излагате мненията си в коментарите по-долу.
P.S.Ако не сте схванали мисълта ми покъсно ще публикувам и нещо друго относно темата.


                                                                                                         РС


Тагове:   вярвайте и вие,


Гласувай:
3


Вълнообразно


1. podvodni - Амииии, реално, няма нито един ч...
06.03.2017 23:57
Амииии, реално, няма нито един човек на тази планета който да няма ЕГО-изъм в себе си поради една простичка причина - в това стълпотворение на менделеевата таблица наречено човешко тяло ако няма ЕГО (АЗ, ДУХ) просто не би било възможно да съществува.
Упс, а може би става на въпрос за онзи егоизъм ?
Ами колкото и да е неприятно пак е същото като горното.
Т.е. материализацията на Висшят АЗ (ЕГО) става само в матриално тяло. Та въплатил се еднаж АЗ-ът или ЕГО-то почва да трупа опитност попадайки или провокирайки различни ситуации. И го прави само и единствено да трупа опи, знания и мъдрост. Само за себе си.
Бая ЕГОистично, но жестоко реално.
цитирай
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930